Våra ambassadörer

"Framsteget gör skillnad"

Frida Nordstrand

Min roll som ambassadör för Framsteget är något av det mest självklara och lustfyllda jag har vid sidan av mitt jobb.

Självklart- för att om jag kan ge tillbaka till mitt kära Sandviken och göra en liten skillnad för barn och ungdomar här, så är det självklart.

Lustfyllt- för att alla de eldsjälar som jobbar med Framsteget gör det med en sådan enorm energi, kreativitet och välvilja. Fokus är alltid på att hjälpa, aktivera, integrera och engagera.

Kreativiteten i den här organisationen tar aldrig slut, ingen idé är dålig, alla förslag välkomnas. Och det stannar aldrig vid en vision, alla bra idéer genomförs och det med stor entusiasm.

En gång frågade jag varför man gör allt som man gör i Sandvikens IF och Framsteget, sånt som inte alls är en självklarhet för en idrottsförening att ta ansvar för. Jag fick svaret; ”För att vi kan” och det tyckte jag var ett fantastiskt svar! Vi kan hjälpa, vi kan göra skillnad. Jag kan också det, därför är jag ambassadör för Framsteget.

Det började med att jag engagerade mig i Göransson Cup. Och engagerade alla jag känner i TV och sport-branschen, Glenn Strömberg är ju en självklar del av cupen nu mera! Men exakt varje gång jag besöker Sandvikens IFs kansli eller Göransson Arena så har jag gått därifrån som en del av nåt nytt underbart projekt! Det har varit allt ifrån att jag har varit med på Nattfotbollen till att vi har gjort TV-program om sportfritids.

Jag har varit delaktig i projekt där man sträcker ut en hand till de ungdomar som är svåra att nå genom sporten. Som tack vare Framstegets engagerade ledare och personal har blivit sedda och fått ingå i ett sammanhang. På så sett försöker man ge ett alternativ till en destruktiv väg, man erbjuder andra aktiviteter och förebilder.

På senare tid har vi också dragit igång ett samarbete med en fotbollsskola i Spanien! Barn och familjer kunde åka dit på kombinerad fotboll och semestervecka. Vi skickade också dit fem barn med familjer sponsrat av Framstegets fantastiska samarbetspartners. Och det är något av det starkaste och mest givande jag har varit delaktig i på länge! Fem barn vars ekonomiska situation inte skulle tillåtit en sådan resa fick med föräldrar åks på sina livs sommaräventyr! Tack vare sponsorerna kunde vi uppfylla dessa barns dröm. Jag var på plats i Spanien och såg hur de här barnen spelade fotboll från morgon till kväll, skrattade, lärde sig spanska, åt spansk mat, badade och fick nya vänner! Allt medan föräldrarna kunde andas ut och veta att deras barn äntligen fick åka på semester de med! Det var så otroligt fint att få vara med i det projektet. Och vi kommer definitivt att göra om det nästa år!

Det här är bara en bråkdel av allt det som Framsteget gör, men slutsatsen är att det gör skillnad. Det är därför jag är en stolt ambassadör, för att Framsteget verkligen gör skillnad.

Tomas Ledin

För mig är det ett självklart val att vara ambassadör för Framsteget och Sandvikens IF för att stötta det fantastiska arbete som bedrivs för göra skillnad för våra barn, ungdomar och vuxna i samhället. Sandvikens IF kombinerar på ett imponerande sätt den sportsliga verksamheten med ett stort hjärta och socialt ansvar för att skapa förutsättningar för integration, utveckling och gemenskap.

Det är med stor glädje jag stödjer denna verksamhet och det goda arbete som görs för människorna i min hemstad Sandviken, med initiativ för att få unga arbetslösa till jobb, integrera våra nyanlända, och skapa forum och gemenskap för idrotts- och hälsofrämjande aktiviteter för våra barn och ungdomar. Detta jobb är fantastiskt – och gör på riktigt skillnad i samhället. Jag är mycket stolt över att vara en del i detta.

Sara Hector

Jag föll för skidåkning redan när jag var tre år gammal och sedan dess har det varit nästintill omöjligt att slita mig från backarna. Det enda som lyckas är min tävlingsinstinkt som inser att om jag ska vinna måste jag vila. Jag vill att fler människor ska få chansen att låta instinkter ta över, mata kroppen med lyckohormoner och må bra ända ut i fingerspetserna.

Jag är väldigt glad över att Sandvikens IF vill göra detta möjligt för fler människor i Sandviken genom satsningarna inom Framsteget-verksamheten. Så när jag fick förfrågan om jag kan vara med och stötta alla dess fantastiska projekt som Sandvikens IF har så blev jag oerhört rörd.

Såklart vill jag hjälpa människor på traven att orka fightas om det så behövs eller bara få energi för att leka i livet. Hade det här funnits när jag var ung hade jag älskat det. Fortsätt att njuta och kämpa – Go, go, go!

Sara McManus

För mig är det otroligt mycket stolthet som infinner sig när jag får berätta för alla runt omkring att jag får vara en del av Sandvikens IF Framsteget i arbetet mot ett bättre samhälle. Att en förening i ”lilla” Sandviken kan göra en så stor skillnad för så många är beundransvärt! Den vilja och det hjärta som föreningen lägger ned på att ge möjlighet till alla dessa människor att testa olika idrotter, att integrera och skapa nya vänner – det gör mig riktigt rörd.

Sandvikens IF Framsteget gör mig också galet peppad! Jag är peppad på att få dela med mig av mina erfarenheter,
peppad på att få ta del av era historier. Peppad på att visa att ALLA kan nå sina drömmars mål och bara tanken av att jag kan få vara med och påverka, och se människor växa. Det är vad det här handlar om!

Med andra ord, som ni märker, är jag extremt stolt att få vara ambassadör för allt det fantastiska som pågår i Sandviken och Sandvikens IF Framsteget.