Reportage från Sportfritids

Sportfritids är en av Framstegets riktiga långkörare och har varit igång sedan 2015.
Tre dagar i veckan träffas ungdomar i mellanstadieåldern för att sporta och umgås tillsammans.
– Det är jättebra att Sportfritids finns. I stället för att bara gå hem och kolla på telefonen kan jag vara här och spela med mina kompisar, säger Amir Hosini.

Sportfritids arrangerades tidigare varje dag efter skolan men då bygget av Ferrum Arena drog igång minskades tillfällena till endast fredagar, en stund före Nattfotbollen. Detta på grund av lokalbrist.

Men sedan några veckor tillbaka har vi flyttat in i idrottssalen på Smassens Förskola och kör nu tre dagar i veckan; måndagar, onsdagar och fredagar. Det är trångbott, men vi är förstås glada över att vi kunnat tredubbla antalet tillfällen.

Intresset för att vara med på Sportfritids är stort, och vi har många som kommer till oss samtliga tre gånger i veckan. Vi håller igång från klockan 13 till 17 och alla deltagare bjuds på mellis innan det blir aktiviteter tillsammans. För det mesta blir det fotboll, men finns intresse för något annat kör vi det också. Många kommer också bara för att umgås med varandra. Ett 20-tal deltagare brukar vara med vid varje tillfälle.

Amir Hosini är med på Sportfritids tre dagar i veckan.
– Det är roligt att komma någonstans efter skolan i stället för att bara gå hem.
– I stället för att kanske kolla på telefonen så kan man komma hit och spela med kompisar, säger han.

Dilawer Hashim är ledare för flera olika aktiviteter inom Framsteget, bland annat Sportfritids. Han berättar att Sportfritids är väldigt populärt bland deltagarna.
– De tycker det är jättekul. De kommer hit före oss ledare och väntar på att få komma in.

Sportfritids är gratis för alla och det krävs ingen anmälan för att vara med. Vi riktar oss till ungdomar som går i årskurs 4-6. Vi håller till vid Smassens Förskola måndagar, onsdagar och fredagar 13.00 till 17.00.

Facebook
Twitter
LinkedIn