Nu är årets Sommarlovsfotboll i gång!

Under måndagen drog årets upplaga av Framstegets Sommarlovsfotboll i gång – och vilken start det blev! Trots ett mulet och blåsigt väder deltog totalt drygt 65 barn under förmiddagen och eftermiddagen. Framstegets kommunikatör var på plats för att intervjua två av ledarna. 

Ronja Janson Berglund, tidigare spelare i damernas juniorlag, är en av årets ledare.

Hektiskt och roligt. Så beskriver Ronja Janson Berglund, en av årets ledare, första dagen med Sommarlovsfotboll. Hon har tidigare spelat i damernas juniorlag och ser fram emot att tillbringa sommaren på fotbollsplanen.
– Det är jätteroligt att se så många barn här. Alla är villiga och har fotbollsglädje, säger hon. 

Att det skulle komma så pass många deltagare redan första dagen förvånade henne. Hon tror att det är viktigt att barn får chansen att både umgås och röra på sig, särskilt när Coronapandemin har satt stopp för det under en längre tid. 
– Det är jätteviktigt för både det fysiska och psykiska måendet att barn får träffa andra personer och öka sin sociala kompetens. Vi spelar inte bara fotboll, utan barnen får leka och ha roligt, och så pratar vi mycket med dem om respekt och att det är viktigt att vi visar respekt mot varandra. 

Förväntningarna inför sommaren är framför allt att barnen ska ha roligt och att de får vara sociala med varandra.
– Och så hoppas jag att de utvecklas under tiden, inte till bättre fotbollsspelare utan snarare som människor. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och jag är tacksam över att jag har fått den här möjligheten att vara ledare, säger hon. 

Danilo Al-Saed, spelare i herrarnas A-lag och ledare under Sommarlovsfotboll.

Även Danilo Al-Saed, spelare i herrarnas A-lag, är ledare för årets Sommarlovsfotboll. Han är också både förvånad och glad över att det kom så pass många barn redan första dagen.
– Det har varit positiva känslor! Det är roligt att se barnen glada och framför allt att de har kul, säger han. 

Som ledare för barn och ungdomar har man ett stort ansvar och man blir en viktig förebild. Danilo Al-Saed tror att det är viktigt för barn att ha någon de kan se upp till. 
– En liten förändring kan göra stor skillnad, till exempel att berömma någon som skjuter ett bra skott, eller att fråga hur en person mår och säga deras namn. Jag tror det kan påverka barnen mycket att få komma hemifrån och träffa andra personer som finns där för dem. 

Facebook
Twitter
LinkedIn