Bolltrollarna redo för ny säsong ​

Den här veckan drar Bolltrollarna i gång säsongen och under onsdagen hölls den första träningen på Jernvallen. Med ett laddat lag fyllt av både gamla och nya spelare ser de fram emot kommande vår och sommar. 
– Det känns jättebra. Vi hade nyligen en upptaktsträff och det var jättekul att träffa alla och laget är taggade på en ny säsong utan restriktioner, säger Sanna Isaksson, en av ledarna i Bolltrollarna. 

Sandvikens IF Bolltrollarna är ett fotbollslag som spelar i en egen serie under Parasport fotboll. Med drygt 18 spelare i laget, varav tre nyförvärv än så länge, ser laget fram emot kommande träningar och matcher. Årets säsong har precis dragit i gång och den första träningen är avklarad.
– Vi är jättetaggade över att vara i gång, säger Sanna Isaksson, ledare Bolltrollarna. 
Laget brukar förutom att träna även delta i drygt fyra seriesammandrag per år. Det är ett par intensiva dagar där laget får träffa andra spelare och de både stöttar och hejar fram varandra. 
– Då möter vi lag i vår serie 5 mot 5, så antalet matcher vi spelar den här säsongen beror lite på hur många lag som anmäler sig. Under seriesammandragen brukar det bli runt fyra matcher per dag.  

För ett par veckor sedan träffades laget tillsammans med ledarna på en upptaktsträff som höll till på Sandvikens IF kansli. 
– Vi ville först och främst träffa alla i gruppen så det inte blir pang på med fotbollen. Vi pratade om vad vi har gjort under året, men vi har också fått en hel del nytt material som skulle provas, bland annat träningsoveraller, träningskläder och medicinväska. 

Sanna Isaksson tycker att det är viktigt att alla ska ha samma förutsättningar att kunna spela fotboll, och att det därför betydelsefullt att kunna förse spelarna med likadana träningskläder. 
– För gruppkänslan tror jag att det är jätteviktigt att alla kan ha Framsteget och SIF på bröstet när man tränar. Man får en annan tillhörighet när alla inte har förutsättningar att skaffa sådant själv, säger hon. 

Bilder från säsongens första träning.

Även Bolltrollarna har blivit påverkade av coronapandemin, och nu ser laget fram emot en säsong utan restriktioner. 
– Det känns verkligen som att det underlättar jättemycket och särskilt under seriesammandragen med de andra spelarna. Men också att kunna träffas på en upptakt. Det möjliggör ju också att man får lagkänslan och kan träffas utanför fotbollsplanen och göra andra aktiviteter ihop, säger Sanna Isaksson. 

Spelarna i laget är mellan 12 och 60+ år gamla och det är en bra blandning mellan både killar och tjejer.
– Det är ett fint samspel mellan alla, även fast det är åldersskillnad. Det fungerar bra och de med mer erfarenhet kommer med tips och råd till de yngre. 
Vad är planerat inför kommande säsong?
– Vi tränar på som vanligt, men vi har också pratat om att vi vill ha föreläsningar om kost och hälsa, och att kanske någon spelare från dam- eller herrlaget kan hålla i en träning för att motivera spelarna, och berätta hur de själva gör på träningarna. Vi har pratat om det i flera år men med coronan blev allt lite tokigt, så vi hoppas kunna genomföra det i år. Annars är det träningar och seriesammandrag, säger Sanna Isaksson.

Du har väl inte missat våra senaste reportage och nyheter som ligger på hemsidan? 
Här nedan hittar du dem! 

Facebook
Twitter
LinkedIn