Jane ny ledare i Sportfritids – stor erfarenhet inom socialt arbete

Ett av Framstegets senaste tillskott är Jane Ndisho Hansson, som är en av ledarna i Sportfritids. Hon kommer från Kenya och har bott i Sverige i drygt ett år, och hon har en bred utbildning och stor erfarenhet inom socialt arbete. Det är något som passar perfekt inom Sandvikens IF och i synnerhet Framsteget.
– När det gäller socialt arbete har vi alltid barnens bästa i fokus, och jag ser fram emot att få bidra till samhället, säger hon. 

Välkommen att lära känna henne lite bättre!  

En av Framstegets nya ledare är Jane Ndisho Hansson. Hon har en bred utbildning och stor erfarenhet inom socialt arbete.

Det var när Jane Ndisho Hansson såg en jobbannons på skolan där hon studerar Svenska för invandrare, SFI, som hon hörde talas om Framsteget. Hon kontaktade ansvarig person som tyckte att Janes bakgrund var intressant, och att hon borde börja med att göra praktik. Kontaktpersonen hjälpte Jane att få till en intervju med Chia Abdolah, ansvarig för Framsteget. Kort därefter påbörjade hon sin praktik som ledare i Sportfritids. 

Hon började med att göra två månaders praktik och sedan april är hon anställd på timmar.
– Det känns bra att få vara en del av teamet. Jag känner mig hemma inom Framsteget och det finns så mycket värme inom föreningen och så många aktiviteter att göra, säger hon. 

Under praktikperioden fick Jane Ndisho Hansson också möjlighet att delta i aktiviteter som Framsteget Tjejer håller i.
– Att få spendera tid, interagera och vara social med de tjejerna var en stor möjlighet för mig. Jag fick chansen att lära mig många inomhuslekar som till exempel corona-kull, Alibaba och Hamburgaren. Det är lekar som jag aldrig har gjort tidigare i mitt liv. Tjejerna var väldigt roliga och jag hade en fin stund med dem.

Jag vill ge mitt allt i Framsteget och jag tror att jag har bra färdigheter och erfarenheter som kommer att hjälpa barnen.

Att få träffa deltagare på Sportfritids är en bra möjlighet för Jane Ndisho Hansson att träna på att prata svenska, samtidigt som barnen får öva på engelska.
– Det är en win win-situation! Men jag har märkt att barnen pratar väldigt fort. Jag behöver ha tålamod för att förstå dem. Det är några barn som vill lära sig att prata engelska, och jag hjälper gärna till. 

Jane Ndisho Hansson har mycket erfarenhet av socialt arbete. Dels har hon studerat på universitet i Kenya i fyra år, dels tagit en master i business administration och hon är specialiserad inom projektledning.
 – Jag är också specialiserad inom beteendeförändring och jag hjälper människor att anpassa sig till ett bra och acceptabelt beteende i samhället.

Hon har kunskaper som kommer att göra nytta i Framsteget.
– Jag vill ge mitt allt i Framsteget och jag tror att jag har bra färdigheter och erfarenheter som kommer att hjälpa barnen.
– När det gäller socialt arbete har vi alltid barnens bästa i fokus, och jag ser fram emot att få bidra till samhället.

Du har väl inte missat våra senaste reportage och nyheter som ligger på hemsidan? 
Här nedan hittar du dem! 

Facebook
Twitter
LinkedIn