Uppskattad ledare lämnar Framsteget för nya äventyr ​

Aya Osman, erfaren ledare som nu lämnar Framsteget för nya äventyr.

Aya Osman har varit ledare inom Nattfotbollen,  Framsteget tjejer och när det har anordnats turneringar. Hon ser tillbaka på sina år inom föreningen med glädje och många minnen. 
– Framsteget betyder jättemycket för mig. Det har varit mitt och mina vänners ställe att hänga på och träffa andra människor. Och Framsteget har inte känts som ett jobb för mig, utan jag har snarare varit med utifrån lojalitet för att jag känner mig så hemma här, säger hon. 

Förutom att vara ledare inom Framsteget har Aya Osman det senaste året även arbetat inom socialtjänsten och Lyktans stödgrupper för barn och ungdomar, ett jobb som hon inte tror att hon hade fått om det inte vore för erfarenheterna genom Framsteget.
– Jag är jättetacksam över att ha fått arbeta med Lyktan och jag hade aldrig fått den möjligheten utan Framstegets hjälp. 

Arbetet med barn och ungdomar, både som ledare i Framsteget och inom Lyktan, har gett henne erfarenheter som hon tror att hon kommer att ha nytta av även framöver. 
– Det har gett mig jättemycket att träffa många barn ute i skolorna. När jag besöker skolorna som representant för socialtjänsten har många barn känt igen mig från Framsteget och Nattfotbollen. Och det har gett dem en trygghet som gör att de känner igen mig, känner tillit och vågar prata. 

Jag hade inte varit den jag är i dag om det inte vore för Framsteget.

I slutet av maj åker Aya Osman till USA. Dels ska hon hälsa på sin moster, dels jobba på ett hostel i Hawaii där hon i utbyte får åka på guidade dagsturer. 
– Jag kommer att jobba några timmar om dagen, och i stället för att få lön så får jag boende och allt annat gratis, säger hon.  
Hur känns det att resa i väg själv?
– Det känns jättekul men samtidigt jätteläskigt. Det är första gången jag reser själv vilket känns spännande. 

När sommaren är slut och skolorna börjar igen är planen att Aya Osman ska  påbörja sina studier till sjuksköterska, för att sedan läsa till barnmorska. 
– Jag kommer tillbaka till Sverige den 25 augusti och skolan börjar den 29 augusti, så det börjar bli lite tight med tid. Jag hoppas att jag blir antagen i Örebro och i så fall kommer jag att flytta dit. 
Och även om hon har trivts bra i Sandviken är hon redo att börja på en ny kula.
– Jag har bott i Sandviken i nästan hela mitt liv, så jag ser fram emot att se nya ställen, träffa nya människor och börja om på nytt. 

Vad har Framsteget betytt för dig under alla dessa år som du varit en del av verksamheten?
– Framsteget har format mig till den jag är i dag och hur jag hanterar människor. Jag har dessutom fått jättemånga vänner via föreningen. Jag hade inte varit den jag är i dag om det inte vore för Framsteget. 

Facebook
Twitter
LinkedIn