Halloweenfest med Framsteget Tjejer lockade många deltagare

Drygt 200 barn och ungdomar besökte Bessemerhallen och halloweenfesten.

Sista lördagen i oktober anordnade Framsteget Tjejer en halloweenfest på Bessemerhallen i Sandviken. I stället för den traditionella Nattfotbollen, som pågår varje fredag- och lördagkväll, stod andra aktiviteter på schemat. Under kvällen kunde barnen och ungdomarna exempelvis få ansiktsmålning och delta i olika tävlingar med prisutdelning. Det bjöds också på fika och delades ut godis från en pinata. 

Många deltagare var på plats, och Framsteget Tjejer uppskattar att det var runt 200 totalt, vilket är rekord för Nattfotbollen. 
– Det kom fler och fler barn, och till slut var det fullt. Det känns jättebra och vi är så glada och chockade över att så många ville komma, säger Linnea Tewelde, ledare Framsteget Tjejer. 

Tanken var att halloweenfesten skulle bli ett startskott för Framsteget Tjejer, där de anordnar ett större evenemang med fokus på att locka fler tjejer till Framstegets aktiviteter. Ledarna hade börjat förbereda sig veckan innan, men det blev lite bråttom mot slutet. 
– Vi var alla lite stressade under dagen då förberedelserna tog längre tid än vi trodde, säger Linnea Tewelde. 

Men hon tvekar inte alls på att anordna något liknande igen.
– Det var också väldigt roligt och jag skulle kunna göra detta en gång till. Men då kommer vi nog att dela upp det på två tillfällen med en yngre och en äldre åldersgrupp. 

Vi har slagit besöksrekord under Nattfotbollen och det känns jätteroligt!

Här nedan kan du se ett axplock med bilder från halloweenfesten. 

Facebook
Twitter
LinkedIn