Första gången Framsteget kunde erbjuda Boll och lek under sommarlovet var 2019. Efter ett uppehåll förra året kunde vi nu äntligen anordna aktiviteten igen. Yosef Alkhatib, samordnare för Boll och lek, menar att det har varit uppskattat av såväl barn som ledare.
– Det har varit attraktivt. Som jag har förstått det saknade barnen Boll och lek förra sommarlovet, så det är positivt att vi kunde genomföra det i år. Då slipper det också bli ett stort glapp mellan varje skoltermin, säger han.

I det här reportaget intervjuas Yosef Alkhatib som alltså är samordnare för Boll och lek. Trevlig läsning! 

Yosef Alkhatib, samordnare för Boll och lek.

De skolor som tog emot Boll och lek under sommarlovet var Björksätraskolan, Norrsätraskolan, Alsjöskolan i Åshammar och Hedängsskolan i Storvik. Det varierade hur många veckor Boll och lek var på plats beroende på skolorna. Upplägget var detsamma som när skolterminen är igång, det vill säga att barn som går på fritids får delta och Framstegets ledare och skolans fritidspersonal finns på plats. 

Yosef Alkhatib tycker att det är viktigt att Framsteget kan erbjuda Boll och lek även under sommarlovet.
– Man märker hur viktigt det är för barnen att ha aktiviteten varje vecka och hur mycket de uppskattar det. Det känns bra för oss i personalen också att vi uppskattas och gör ett bra jobb, att barnen kan lita på oss och att de gör något de tycker är roligt, säger han.

Vi försöker fokusera på att de ska utvecklas och samtidigt tycka att det är roligt.

I somras deltog drygt 120-150 barn, och det varierade beroende hur många som var på fritids de olika dagarna. I början av september planerar höstens Boll och lek att starta upp som vanligt. 
– Vi kommer att köra på som vi brukar göra. Jag har skickat iväg mejl till alla skolor om när vi startar och bett vårdnadshavare att fylla i blanketter om deras barn ska vara med eller inte. Sedan åker jag till skolorna och samlar ihop alla papper, registrerar barnen och sen är vi i gång, säger Yosef Alkhatib.

Under ett Boll och lek-pass varieras olika sporter och övningar, särskilt fokus är det på barnens samarbetsförmåga.
– Det heter Boll och lek men är långt ifrån bara det. Det är sällan vi spelar till exempel fotboll utan vi försöker göra mycket lekar där barnen får samarbeta och tänka ut vad man ska göra. Vi försöker fokusera på att de ska utvecklas och samtidigt tycka att det är roligt. Vi vill också att barnen ska känna att det är deras timme, och vi måste se till att barnen är trygga och har roligt.

Höstens schema kommer att publiceras veckovis på vår hemsida, under nyhetsfliken på startsidan. 

Facebook
Twitter
LinkedIn