Framsteget-ledare vinnare av Sandviks stipendium ”Framtidens ledare”

Halimo Hussein, 16 år och ledare i Framsteget, har vunnit pris för sitt engagemang för barn och ungdomar. Hon blev chockad när hon fick höra att Chia Abdolah, verksamhetschef Framsteget, hade anmält henne till Sandviks stipendium ”Framtidens ledare”, som delades ut i samband med Gästriklands Idrottsgala den 6e maj. Ännu mer chockad blev hon när hon kom till final och till slut blev en av vinnarna. 
– Man tror själv att man inte gör ett jättebra jobb när man jobbar som ledare för barn. Och när Chia nämnde att han hade nominerat mig tänkte jag ”jag kanske är bra”. Men jag är bara mig själv, säger hon. 

Priset på 25 000 kronor fick hon dela tillsammans med den andra finalisten.

Sandvik delar årligen ut två stipendier i samband med Gästriklands Idrottsgala, ett till en tjej och ett till en kille, som de tror är två av Framtidens ledare. I år blev det delat pris för både tjejerna och killarna. Halimo Hussein, som är ledare inom Nattfotbollen och Framsteget Tjejer, var en av tjejerna som vann. 
– Jag blev verkligen chockad men det kändes också roligt, säger hon. 

Eftersom det blev en delad vinst fick hon också dela priset på 25 000 kronor med en annan finalist.
– Juryn kunde inte välja mellan mig och Saga, som den andra ledaren heter. Vi kom till final och blev intervjuade men de valde båda två, så vi delar på vinsten. 

Halimo Hussein tror att hon vann för att hon intresserar sig i barnen.
– Jag är intresserad och lyssnar på vad barnen har att säga. Man kan inte jobba med ett jobb där man inte är intresserad och det är något som barnen kommer att märka. 

Priset heter ju Framtidens ledare, ser du dig själv i en ledarroll även längre fram? 
– Jag ser inte in i framtiden utan jag lever i nuet. Jag kommer forfarande att vara mig själv till 100 procent om jag vill fortsätta jobba med barn. Jag tycker att det är kul och jag är intresserad. Barnen är vår framtid så det skulle vara jättekul att se hur de växer upp som människor, säger hon. 

Hon önskar också att fler ledare inom Framsteget får vinna liknande priser.  
– Jag hoppas att fler Framsteget-ledare blir nominerade, för det finns jättebra ledare. Jag hoppas att jag inte är den sista.

Halimo Husseins diplom med tillhörande motivering.
Facebook
Twitter
LinkedIn