Goodsport är en viktig samarbetspartner för Framsteget. Det är de som har tagit fram konceptet Nattfotboll, som är den aktivitet som drar flest deltagare hos oss. 

Den här artikeln är en del av en artikelserie som uppmärksammar Framstegets olika partners. I just den här texten kan du läsa om hur Goodsport Foundation samarbetar. 

– Vi är jättepositiva till Framsteget och Sandviken, säger Patrik Asplund, VD Goodsport.

Nattfotbollen är en av Framstegets mest populära aktiviteter och den anordnas varje fredag- och lördagkväll. Projektet Nattfotboll är en del av Goodsports initiativ och syftar till att integrera barn, ungdomar och vuxna i samhället. Nattfotbollen är till för att både spela fotboll men också för att skapa en mötesplats. 

Goodsport är en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för integration genom idrott för unga. De driver sportsliga samhällsprojekt tillsammans med lokala samarbetspartners som delar deras vision.
– Vi vill hjälpa andra människor att starta upp projekt och det gör vi med föreningar i hela Sverige, bland annat Framsteget. Men vi kan också hjälpa till med struktur och hur man paketerar ett projekt. Vi hjälper även till med att skriva ansökningar till arvsfonden, Postkodlotteriet eller andra stiftelser och det strukturella i början av ett projekt, säger Patrik Asplund, VD Goodsport. 
Och han menar att samarbetet med Framsteget fungerar mycket bra. 
–Vi har 100 procent förtroende för Framsteget och det de gör. Vi har också en bra relation med alla som jobbar med inom Framsteget, och även med vissa av ungdomsledarna. Vi tycker att Framsteget är kanonbra och vi lyfter ofta Sandviken och Framsteget som ett bra ställe, säger han. 

Han berättar också att det finns drygt sex aktörer som har jobbat hållbart i flera år och som har haft en ökning hela tiden och Sandviken är en av dem som är mest stabila.
– Vi är jättepositiva till Framsteget och Sandviken. 

Vi skulle aldrig tänka oss att bara stötta idrotten, utan den sociala verksamheten är grundbulten.

Goodsport arbetar både med att utveckla egna projekt som de ger bort, exempelvis Nattfotbollen, men de driver också vissa projekt själva. De senaste 2,5 åren har de tagit fram en ny digital plattform som inte är lanserad än, och den kommer Framsteget att vara med i. 

Stiftelsen stöttar också de föreningar som de samarbetar med vid behov, till exempel genom samtal med kommunfullmäktige. 
– Vi hjälper till med själva supporttiden om det uppstår problem. Till exempel har vi samtalat med kommunfullmäktige i Sandviken. Så vi ploppar upp när det behövs stöd. När det gäller att söka pengar från kommunen kan jag skicka ansökningar från tidigare städer som har blivit beviljade. På så sätt får kommunen referenser, säger Patrik Asplund. 
Hur viktigt är det att föreningar, kommuner och andra aktörer och organisationer kan samverka kring socialt arbete?
– Det är A och O. Om man kollar i områden där det smäller mycket så vimlar det inte av kvällsaktiviteter, och idrotten fyller en enormt stor funktion. 

Du har väl inte missat våra senaste reportage och nyheter som ligger på hemsidan? 
Här nedan hittar du dem! 

Facebook
Twitter
LinkedIn